Biuletyn Informacji Publicznej

Narodowy Instytut Kardiologii Państwowy Instytut Badawczy przywiązuje uwagę na poszanowanie Państwa prywatności oraz ochronę danych udostępnionych podczas korzystania z naszej strony internetowej, w tym danych osobowych. W trosce o Państwa bezpieczeństwo podejmujemy wszelkie niezbędne działania oraz stosujemy środki zabezpieczające, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa w tym zakresie.

§1 Postanowienia ogólne

1.1. Administratorem Państwa danych osobowych gromadzonych za pośrednictwem serwisu ikard.pl (zwanym dalej jako: "Serwis") jest Narodowy Instytut Kardiologii Stefana kardynała Wyszyńskiego Państwowy Instytut Badawczy (zwanym dalej jako: "Administrator") z siedzibą w Warszawie, przy ul. Alpejskiej 42 o nadanym numerze identyfikacji podatkowej NIP: 525-000-85-25, o nadanym numerze REGON: 000837583, zarejestrowany w SĄD REJONOWY DLA M . ST. WARSZAWY W WARSZAWIE, XIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO pod numerem KRS: 0000041396.

1.2. Kontakt z Administratorem poprzez adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

1.3. Nad prawidłowością przetwarzania Państwa danych osobowych czuwa wyznaczony przez Administratora Inspektor Ochrony Danych, z którym można się skontaktować poprzez adres e-mail:  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub pisemnie na adres siedziby Administratora.

1.4. Dane osobowe przetwarzane są zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami prawa, tj. Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (zwane dalej RODO), krajową ustawą o ochronie danych osobowych, oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002r. z późniejszymi zmianami (zwaną dalej UEL).

§2 Zakres i cel przetwarzania danych osobowych

2.1. Serwer na którym znajduje się strona automatycznie pobiera dane techniczne użytkowników, w szczególności takie jak:

  • używany protokół internetowy
  • IP urządzenia
  • system operacyjny
  • typ przeglądarki
  • liczba odwiedzin witryny
  • adresy odwiedzanych stron internetowych

2.2. Pliki cookies oraz usługi analityczne (identyfikatory plików cookie, adresy protokołów internetowych i identyfikatory urządzeń)

2.3. Podstawa prawna przetwarzania :

a) Dane osobowe przetwarzane są na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO - uzasadniony interes administratora, tj. dostosowania treści stron internetowych do potrzeb użytkowników, optymalizacja korzystania z serwisów internetowych.

§3 Cookies

3.1.Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

3.2. Administrator podczas samego korzystania z Serwisu nie zbiera w sposób automatyczny żadnych danych, z wyjątkiem danych zawartych w plikach cookies (tzw. ciasteczkach).

3.3. Pliki cookies stosowane w Serwisie nie przechowują żadnych danych osobowych ani innych informacji zebranych od Użytkowników.

3.4. W naszym Serwisie stosujemy dwa zasadnicze rodzaje  plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies).

  • Cookies „sesyjne” - pliki tymczasowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  • Cookies „stałe”- pliki przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

3.5. Kontrola plików Cookie

  • Użytkownik może w dowolnym momencie, samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące zapisywania, usuwania oraz dostępu do danych zapisanych plików Cookies przez każdą witrynę internetową
  • Sposoby konfigurowania ustawień dotyczących plików Cookie dostępne są na stronie: jak wyłączyć cookie oraz w poszczególnych wyszukiwarkach m. in. pod adresami:

3.6. Pliki cookies wykorzystywane są również przez zintegrowane z Serwisem platformę Google Analytics - więcej informacji o plikach cookies w Google Analytics można znaleźć na stronie: https://support.google.com Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tej firmy, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach.

3.7. W każdej chwili mogą Państwo zablokować przesyłanie danych do systemu statystycznego Google Analytics poprzez instalację w przeglądarce dodatku https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

§4 Pliki Cookies serwisów zewnętrznych

4.1. Administrator współpracuje z następującymi serwisami zewnętrznymi, które mogą zamieszczać pliki Cookie na Urządzeniach Użytkownika:

  • Usługi multimedialne:
  • Usługi społecznościowe / łączone:
    (Rejestracja, Logowanie, udostępnianie treści, komunikacja, itp.)
  • Prowadzenie statystyk:

4.2 Usługi świadczone przez podmioty trzecie są poza kontrolą Administratora. Podmioty te mogą w każdej chwili zmienić swoje warunki świadczenia usług, polityki prywatności, cel przetwarzania danych oraz sposób wykorzystywania plików cookie.

§5 Odnośniki do innych stron umieszczonych na stronie Serwisu

5.1. Administrator informuje, że Serwis zawiera odnośniki do innych stron WWW, które nie stanowią naszej własności ani nie są przez nas nadzorowane. Informujemy, że nie ponosimy odpowiedzialności za inne strony internetowe ani za ich praktyki związane z ochroną prywatności. Z tego powodu zachęcamy do świadomego opuszczenia naszego Serwisu i zapoznania się z polityką prywatności każdej strony internetowej, która może gromadzić dane osobowe.

 §6 Pozostałe klauzule informacyjne najczęściej obsługiwanych procesów

Wzór klauzuli dotyczącej świadczenia uslug zdrowotnych (PDF)749.27 KB

Wzór klauzuli dla kontrahentów (PDF)360.38 KB

Wzór klauzuli dotyczącej postępowań rekrutacyjnych (PDF)352.97 KB

Wzór klauzuli dotyczącej e-korespondencji (PDF)323.43 KB

Data zmiany Użytkownik
2023-12-06 08:52:54 Małgorzata Śliwińska
2023-12-06 08:25:57 Małgorzata Śliwińska
2023-12-06 08:05:42 Małgorzata Śliwińska
2023-12-06 07:58:40 Małgorzata Śliwińska
2023-12-06 07:56:12 Małgorzata Śliwińska
2023-08-02 12:40:05 Małgorzata Śliwińska
2023-08-02 12:39:42 Małgorzata Śliwińska
2023-08-02 12:37:24 Małgorzata Śliwińska
2023-08-02 12:35:56 Małgorzata Śliwińska
2023-08-02 12:10:47 Małgorzata Śliwińska